Toim. Yrjö Kaukiainen – Kymenlaakson historia II – Rajamaasta maakunnaksi 1810-luvulta 2000-luvulle (kirja luettu)

Ostin tämän kirjan oikeastaan pikkuveljelleni, mutta tulin lukeneeksi sen itse. Tämä on pisimpiä luku-urakoitani, koska lukemisessa aikaa meni yli 3 viikkoa. Tällä kertaa en lisännyt kirjasta kuvaa, koska Omablogissa on jokin vika ja kuvat eivät toimi ollenkaan. Toivon, että tekstit eivät sentään katoa, koska olen nähnyt niiden eteen paljon vaivaa. Kirja kuitenkin kertoo Kymenlaakson historiasta. Se on oikeastaan kaksiosaisen teoksen toinen osa. Ensimmäistä osaa en ole lukenut. Kyseessä on yksi kalliimmista kirjoista, jonka olen lukenut. Oikea hinta on käsittääkseni n. 150 €, mutta ostin sen 30:llä. En ole kovin paljon ehtinyt vielä lukea historiasta, mutta aihe kiinnostaa minua ja tulen varmasti lukemaan aiheesta lisää.

Kirjan voi ostaa Adlibrisissä paketissa teoksen ensimmäisen osan kanssa hintaan 195,70 €. Aika kova hinta henkilölle, joka ei ole kovin kiinnostunut historiasta. Tässä kuitenkin linkki, jos kiinnostaa!

https://www.adlibris.com/fi/kirja/kymenlaakson-historia-1-2-9789522223524

Yuval Noah Harari – Sapiens – Ihmisen lyhyt historia (kirja luettu)

Mielenkiintoinen kirja ihmisen historiasta. Useasta asiasta olin eri mieltä, mutta on avartavaa ymmärtää toisten näkemyksiä. Kirja on käsittääkseni suosittu ja sitä on myyty paljon.

Kirjan saa Adlibrisistä hintaan 12,78 € (aika hyvä hinta näin paksulle kirjalle!):

https://www.adlibris.com/fi/kirja/sapiens-9789522794703?gclid=CjwKCAjwxZnYBRAVEiwANMTRX5Xrjer08xmBiQ8f_uhd2sqCw-iNbbIddnLMW5qQvoLY7u23EcX2JxoCXLYQAvD_BwE

Seuraavaksi luen Kindlellä e-kirjan. Kyseessä on Jesper Juulin The Art of Failure – An Essey on the Pain of Playing Video Games.

David Kushner – Masters of Doom (kirja luettu)

Luin David Kushnerin kirjan Masters of Doom, jota on paljon kehuttu monessa paikassa. Harmi vain, että kirjaa ei ole suomeksi. Piti lukea englanninkielinen, eikä moni kohta oikein avautunut.

Kirja käsittelee ihmisiä, jotka tekivät mm. Wolfenstein 3D:n ja Doomin. Luulen, että kiinnostaa kaikkia jotka tykkäävät pelata ja ovat kiinnostuneita pelien historiasta.

No, tämä oli taas tällainen lyhyt juttu aiheesta, mutta kirjan voit tilata täältä, jos kiinnostus heräsi: http://www.adlibris.com/fi/kirja/masters-of-doom-how-two-guys-created-an-empire-and-transformed-pop-culture-9780812972153.

Seuraavaksi opiskelen hieman C++-ohjelmointikieltä.

Heihei.