Yousician kitaransoittopeli

Löysin ilmaisen kitaransoitonopettelupelin nimeltä Yousician tällaisesta osoitteesta: https://get.yousician.com/. Ideana on soittaa erilaisia kappaleita ja harjoituksia jonkin sortin tabulatuurien pohjalta. Ohjelma sitten kertoo, miten hyvin soitat ja avaa uusia tehtäviä onnistuneiden suoritusten jälkeen. Ilmaista versiota voi käyttää kerralla vain lyhyen ajan, kunnes tulee ilmoitus, että ohjelma ei enää toimi 12 tuntiin kunnolla (peli ei anna enää palautetta ja uusia tehtäviä ei avaudu), ellei sitten osta pelin premium-versiota. Pelistä on tulossa pianoversio, joka myös kiinnostaisi minua kovasti.

Olen siis vasta vähän aikaa ehtinyt pelata. Peli on suunniteltu tosi yksinkertaiseksi, josta annan kiitosta. Lisäksi peli tuntuisi sopivan ihmisille, jotka eivät osaa soittaa kitaraa vielä ollenkaan. Pelissä on myös kitaranviritysominaisuus. Itse olen yhdistänyt kitarani tietokoneeseen Xbox 360:n Rocksmith-pelin (voi ostaa esimerkiksi täältä: http://www.verkkokauppa.com/fi/search?q=rocksmith) mukana tulleen usb-johdon avulla. En tiedä, onko jotain muitakin tapoja.

Pelin maksullisen version hinta on 9,99 dollaria kuukaudessa.

Suosittelen ehdottomasti kokeilemista (jos omistat kitaran ja voit liittää sen tietokoneeseen)! 🙂

Lisätty 10.9.2015:

Nykyään pelissä toimii pianokin. En ehtinyt vielä kokeilla, koska käytin jo tämän päivän aikani kitaralla. Omistan sellaisen ihan OK kosketinsoittimen kuin Roland RS-50, jonka voi liittää tietokoneeseen samalla johdolla, jota käytän kitaraa soittaessa. Odotan innolla, että pääsen harjoittelemaan pianonsoittoa! 🙂

2 thoughts on “Yousician kitaransoittopeli

  1. Moi! Toivottavasti saat sen premiumtestiversion vielä toimimaan. 🙂 Itse en ole Yousiciania pitkään aikaan pelannut. Enemmän olen käyttänyt Rocksmithiä. Tosin Yousician sopii ehkä paremmin kaltaiselleni huonolle kitaristille, joten ehkä palaan siihen vielä. Ostaisin itsekin varmaan sen premiumversion, jos ei olisi niin kallis. Kymppi per kuukausi on hieman liian paljon minulle. Muuten, jos rentoa tekemistä kaipaat, niin Rocksmith 2014:ssä voi valmiiden kappaleiden soittamisen lisäksi jammailla vapaasti tietokoneen kanssa ”bändissä” ja tietokoneen soittoa voi säätää monella tavalla. Kai sekin on ihan hyvä tapa opetella kitaransoittoa. 🙂

  2. Vieläkö olet ohjelmaa kokeillut? Itse olen päivän testaillut kitaraversiota. Itse tarvitsisin rentoa tekemistä. Tuntuu, että jännitän turhan paljon epäonnistumista ihan kuin siitä seuraisi joku ”tuhoutuminen” pelien tapaan. Jostain syystä en päässyt ohjelman 7 päivän premiumtestiversioon. Jäi jumiin joka kerta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

78 − = 75